Na Žlutém kopci se rozjela stavba dvou nových areálů

Zdroj: Masarykův onkologický ústav

BRNO – V pondělí 15. ledna proběhl v Masarykově onkologickém ústavu na Žlutém kopci v Brně u příležitosti 89. výročí jeho otevření slavnostní poklep dvou základních kamenů staveb Centra onkologické prevence a Centra inovativní a podpůrné péče.

Dvě nové budovy v areálu nemocnice zvýší péči o onkologicky nemocné pacienty, umožní přesunout a rozšířit stávající pracoviště onkologické prevence, genetiky a vzdělávání pacientů a vytvoří nové prostory pro podpůrnou péči a klinický výzkum. Změna rozmístění pracovišť přispěje i ke zvýšení bezpečnosti pacientů. Důležité budou také nové kapacity parkování. Rozvoj Masarykova onkologického ústavu probíhá současně s rozvojem celé národní sítě podobných center a screeningových programů. Jde o špičkový ústav s mezinárodním přesahem a o největší zařízení co do počtu primárně léčených dospělých pacientů s nádory a poskytování preventivní onkologické péče.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Jsem rád, že došlo ke vzájemné domluvě na prodeji pozemků bývalé transfúzní stanice, která zde sídlila, a nahradí ji právě Centrum onkologické prevence. Pro kraj je rozvoj MOÚ klíčový. Léčí se tady pacienti z celého kraje a těsnou spolupráci s onkologickým ústavem mají i naše nemocnice,“ doplňuje hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich. Realizace obou budov je tedy v běhu, výstavba je plánována do prosince 2025, další rok by mohlo dojít k otevření pro veřejnost. Cena se vyšplhá na jednu miliardu korun.