VIDEO: Muž ukázal hlídce prostředníček a nařkl ji z fašismu

Ilustrační foto

BRNO – Spršku nadávek si museli o víkendu vyslechnout strážníci, kteří kontrolovali přestupní uzel u hlavního nádraží. Jeden z návštěvníků na nich nenechal nit suchou a dokonce je nařkl z fašismu.

Když si muž všiml nad ránem autohlídky městské policie, ukázal na ni prostředníček a rozkřičel se nadávkami. Použil ta nejhrubší slova a posílal ji pryč. Strážníci vystoupili, aby se ho zeptali, proč ruší noční klid a je sprostý. On je za to odměnil dalšími nadávkami. Na upozornění, že se dopouští přestupku, mladý muž nedbal a řekl, že policisté jsou fašisti, kteří bijí lidi na potkání, a on není žádný soplák, aby ho zastavovali. „Kolegové si udrželi ukázkový klid a vyjmenovali mu paragrafy, které porušuje. Zdůraznili také, že by se měl chovat slušně,“ říká k případu tisková mluvčí Jana Pokorná. Muže teď čeká správní řízení, ve kterém se bude projednávat jeho neuposlechnutí výzvy, znevážení úřední osoby a rušení nočního klidu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

https://youtu.be/W013mLwnxYU