I letos se závodníci Masters z celého světa připravují na start Světového poháru FIS Masters Cup, který se uskuteční v březnu v Peci pod Sněžkou

ilustrační foto

TRUTNOVSKO – O druhém březnovém víkendu pořádá společnost SJ SKI jako hlavní pořadatel Světový pohár kategorie Masters v alpských disciplínách. Po ukončení omezení způsobených covidovou pandemii a prvních velkých obav z vypuknutí války na Ukrajině se počty účastníků Světových pohárů Masters pomalu vrací k dřívějším číslům.

„FIS Masters Cup pořádáme v České republice každoročně již od roku 2004, od roku 2008 pak vždy v jednom z našich nejlepších lyžařských středisek v Peci pod Sněžkou na pro Masters skvělých tratích na sjezdovce Javor,“ říká dlouholetá předsedkyně organizačního výboru Iva Kárníková. „V Peci máme podporu a úzkou spolupráci s vedením města, provozovatelem SkiResortu Černá hora – Pec a techniky z TJ Slovan Pec a Loko Trutnov. Toto nám garantuje spolehlivost a kvalitu zajištění závodních tratí a ostatního technického servisu,“ připomíná.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nejvyšší dohled bude mít opět mezinárodní technický delegát Olga Charvátová Křížová, bývalá československá reprezentantka a bronzová medailistka ze zimních olympijských her 1984 v Sarajevu. Těšit se můžete nejen na účastníky z tradičních a významných lyžařských velmocí, jako jsou Rakousko, Německo, Francie nebo Itálie, ale i z velice vzdálených destinací Nového Zélandu, Chile, USA či Austrálie. Chybět nesmí ani silná skupina borců ze Slovenska a Polska.

K samotným závodům neodmyslitelně patří také bohatý doprovodný program, jehož vrcholem je slavnostní vyhlášení výsledků sobotního slalomu, předávání trofejí a raut. Tento všemi vítaný společenský večer se již pravidelně koná v hotelu Horizont, jehož zázemí, kvalitní servis a vstřícnost jsou zárukou zajištění vysoké úrovně celé akce.

Jako naprostá většina dřívějších ročníků se i letošní uskuteční pod záštitou ministra pro místní rozvoj, hejtmana Královéhradeckého kraje a starostů měst Pece a Trutnova, za podpory Nadace ČEZ a ve spolupráci s ostatními významnými partnery i zástupci celostátních i regionálních médií. „Bez této pomoci a podpory bychom tuto náročnou mezinárodní sportovní akci nemohli zorganizovat,“ doplňuje Iva Kárníková.

Více informací o akci naleznete ZDE.