Nehoda na Pelhřimovsku. Řidička jela příliš rychle, na náledí dostala smyk

Foto: HZS Kraje Vysočina

PELHŘIMOVSKO – Kombinace rychlé jízdy a zledovatělé silnice stála za nehodou, k níž došlo v úterý ráno u Těchobuze na Pelhřimovsku. Řidička nezvládla zatáčku, vyletěla ze silnice a převrátila auto na střechu.

Nehoda se stala v úterý 23. ledna po osmé hodině ráno mezi obcemi Těchobuz a Jetřichovec. „Řidička jedoucí s vozidlem Ligier Nova zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti dostala v zatáčce na namrzlém povrchu vozovky smyk, který nezvládla a vyjela mimo komunikaci, kde havarovala, přičemž došlo k převrácení vozidla na střechu,“ informovala mluvčí policie Michaela Lébrová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Řidička utrpěla lehčí zranění, záchranáři ji převezli do nemocnice k ošetření. „Hasiči provedli na havarovaném vozidle protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili,“ doplnila mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.

Roli alkoholu při havárii policie na základě dechové zkoušky vyloučila. Výše škody byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. Řidička je nyní podezřelá z přestupku na úseku dopravy, okolnosti nehody policie dále šetří.