Video: Řidič se zákazem řízení a pod vlivem drog chtěl uprchnout policistům

ilustrační foto (zdroj shutterstock)

HRADECKO –Muži zákona chtěli zkontrolovat řidiče jedoucího po Dukelské třídě v Novém Bydžově. Šofér byl výstražnými světly vyzván k zastavení, na což zareagoval až po projetí několika ulic a v ulici Na Švarcavě nakonec zastavil. Několikrát se zase rozjel vpřed a vzad než úplně zastavil na konci ulice, poté z auta vyskočil a dal se na útěk.

„Stačil uběhnout pár metrů, než ho policisté dostihli, a za užití donucovacích prostředků hmatů a chvatů a hrozby namířenou střelnou zbraní zadrželi,“ sděluje k případu policejní mluvčí Iva Kormošová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté muže podrobili dechové zkoušce i orientačnímu testu na drogy. Zkouška byla negativní, ale test byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu, ke kterému byl vyzván, odmítl. Policisté si hříšníka proklepli v evidencích a zjistili, že 38letý muž má několik zákazů řízení, z nichž poslední má až do poloviny roku 2026. Navíc v rejstříku trestů má necelou desítku záznamů, které se týkají převážně trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Muži nyní hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.