Hasiči pomohli psovi z liščí nory i srnce, která se propadla ledem

Hasiči pomohli psovi, který vběhl za liškou do nory a nemohl ven (zdroj HZS Jihočeského kraje)

ČESKOBUDĚJOVICKO – Hasiči nezasahují jen u požárů a dopravních nehod, ale vyjíždějí také například na pomoc i zvířatům. O víkendu jihočeští hasiči pomohli psovi, který vběhl za liškou do nory a nemohl se dostat ven. V pátek pak zachránili srnku, která se propadla ledem a pravděpodobně by se utopila.

V sobotu 27. ledna 2024 kolem šesté hodiny večerní u Starých Hodějovic vtrhnul pes za liškou do nory. Zpět už to ale nešlo. A tak museli pomoct hasiči. Jak uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů, na místo vyjížděla  jednotka ze stanice Suché Vrbné. „Ti si lopatami zvětšili vstup do nory a asi po půl hodině psa zachránili. Hned na místě ho předali majitelce,“ popsala mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V pátek zase hasiči u Čakova odpoledne pomohli srnce, která se propadla ledem a nemohla se dostat sama ven. „Připraveni pro zásah na vodě ji profesionální hasiči z Křemže odchytli do deky a vytáhli na břeh. Srnka pak beze slůvka poděkování odběhla k lesu,“ doplnila Matějů.