Silničáři provádějí v kraji provizorní opravy výtluků

Foto: ŘSD JMK

BŘECLAV, ZNOJMO – V důsledku aktuálního střídání nízkých a vysokých teplot v noci a ve dne se řidiči mohou setkat s lokálními poruchami vozovek, nejčastěji výtluky. Nejlepšími předpoklady pro vznik výtluků jsou nízké teploty, vyšší úhrny srážek a vysoká hustota nákladní dopravy.

Nejvíce výtluků v souvislosti s aktuálním střídáním nízkých a vysokých teplot v noci a ve dne v aktuálně  Ředitelství silnic a dálnic Jihomoravského kraje eviduje na těchto silnicích I. třídy: I/52 Mikulov, I/38 Znojmo, I/53 Branišovice – Miroslav. „Situaci pravidelně sledujeme, na některé výtluky nás upozorňují řidiči,“ uvedlo ŘSD na svém webu. V rámci pravidelných inspekčních jízd jsou pak evidované závady monitorovány a postupně odstraňovány. Aktuálně jde většinou pouze o provizorní opravy studenou asfaltovou směsí, které musí být mnohdy prováděny opakovaně. Takto provedené opravy jsou dočasné a například při intenzivním zatížení těžkou nákladní dopravou mohou mít jen velmi omezenou časovou životnost. Vzhledem k tomu, že v zimním období nejsou v provozu obalovny, bude ve většině případů nutné na opravy dlouhodobějšího charakteru počkat až na příchod jara, kdy budou pro trvalé opravy také vhodnější klimatické podmínky.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ilustrační foto: ŘSD JMK