Řidiči, pozor na komplikace v dopravě v pohraničí

Foto ilustrační

NÁCHOD – Celostátní protest rolníků v jedné z našich sousedních zemí může způsobit na české straně omezení či zpomalení dopravy. Všichni motoristé, kteří budou dotyčnou oblastí projíždět, by měli počítat s případným zdržením.

Na pátek 9. února je v Polsku naplánován celostátní protest rolníků, a to od deseti hodin dopoledne do tří odpoledne. V obci Kudowa-Zdrój dojde ke zpomalení dopravy, neboť zhruba deset až patnáct traktorů bude opakovaně jezdit mezi dvěma čerpacími stanicemi. V obci Klodzko dojde zase k odstavení pětašedesáti traktorů u krajnice, stroje budou částečně zasahovat do jízdního pruhu, řidiči proto budou muset v dotyčném místě zpomalit. „V obou případech by nemělo dojít k zablokování komunikace, přesto lze očekávat, že s největší pravděpodobností dojde k omezení a zpomalení dopravy nejen na polské, ale i na české straně, konkrétně v Náchodě,“ dodává za město Náchod Nina Adlof.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.