Jihomoravští dopravní policisté se připravují na čtvrteční protestní akce zemědělců

ilustrační foto

JIHOMORAVSKÝ KRAJ – Jihomoravští dopravní policisté se připravují na čtvrteční protestní akce zemědělců. Pořadatelé jim slíbili, že nebudou blokovat komunikace. Situaci budou policisté monitorovat a také budou řešit případná protiprávní jednání.

Řidiči v Brně musí ve čtvrtek počítat na plánovaných trasách a trasách vedoucích k seřadišti traktorů s hustším provozem a případným zpožděním. V Brně bude mířit zemědělská technika ze tří směrů do Kotlářské ulice, kde by se měli protestující zemědělci potkat kolem 11. hodiny. Řidičům mířícím přes hraniční přechod Hodonín-Holíč doporučujeme, aby ve čtvrtek zejména mezi 10. až 12. hodinou zvolili některou z alternativ tras. Po krátkodobé blokádě hraničního přechodu Hodonín – Holíč je plánován průjezd techniky ze Slovenska do Hodonína a zpět. „Kamionovou dopravu budeme ze silnice I/55 odklánět na hraniční přechod Sudoměřice – Skalica. Technika se bude pohybovat také mezi Blanskem a Letovicemi a na Znojemsku mezi Olbramovicemi a Hatěmi,“ upozornil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Blanenští zemědělci s šedesáti traktory na protest proti zemědělské politice EU pojedou po silnici první třídy I/43 mezi Letovicemi a Černou Horou. Kolona vyjede z Bořitova a Letovic v 10 hodin, protest má trvat zhruba dvě hodiny. Jedna část kolony vyrazí z Bořitova ve směru na Letovice, tam se otočí a přes Černou Horu to vezme na kruhový objezd před obchodním centrem na blanenském Poříčí. Zbytek strojů pak pojede po státní silnici ve stejný čas v opačném směru z Letovic.

ilustrační foto