Za volant kamionu sedl se třemi promile

Foto Policie ČR

OLOMOUC – Opilý řidič kamionu jel po dálnici D35 z Ostravy na Olomouc a jeho podivné jízdy si všiml další řidič, který vše oznámil na lince 158. Policejní hlídka řidiče zkontrolovala a ten nadýchal přes tři promile. Bylo jen štěstí, že nezpůsobil žádnou nehodu.

Ve středu 21. února ráno policie na lince 158 dostala oznámení o podezřelé jízdě řidiče kamionu na dálnici D35 ve směru z Ostravy na Olomouc. Policejní hlídka kamion svedla z dálnice u Přáslavic. Při dopravní kontrole samozřejmě také zkontrolovala, zda řidič neřídí pod vlivem. „Jednapadesátiletý cizinec při kontrole nadýchal přes tři promile alkoholu v dechu,“ sdělil policejní mluvčí Libor Hejtman výsledek dechové zkoušky. Řidič se už za volant pochopitelně nevrátil a skončil v policejní cele. Druhý den po vystřízlivění si vyslechl podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až jeden rok za mřížemi, pokuta a zákaz řízení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.