Návštěvníci Malých lázní se vydali na cestu do podvodního světa s Mirkem Brátem

foto: Martin Fletcher

NÁCHOD – Ve čtvrtek 22. února v podvečerních hodinách proběhla další zajímavá přednáška v Malých lázních, tentokrát na téma „Sladko-slané magické hlubiny“. Mirek Brát, sportovní potápěč, podvodní fotograf a autor mnoha článků, prostřednictvím promítaných fotografií a poutavého vyprávění poodhalil pestrý život v zatopených písnících, jezerech, řekách i mořích.

S návštěvníky se podělil také o své zážitky a poznatky z dlouholetého výzkumu vodního prostředí a představil své publikace z knižního projektu Mare Nostrum, které bylo na místě možné i zakoupit. Vítaným zpestřením přednášky byla praktická ukázka základního vybavení sportovního potápěče, kterou zajistili členové Vodní záchranné služby ČČK.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pokud jste přednášku nestihli, ale rádi byste si vybrané snímky Mirka Bráta z vodních hlubin prohlédli „naživo“, máte poslední možnost navštívit výstavu, která je umístěna v sále infocentra v Malých lázních do 29. února. Vstup je zdarma.

foto: Město Náchod
foto: Město Náchod