Čtyři dny plné zábavy. Slavnosti města Šumperka budou letos v novém

Kapela Jelen, foto Petr Kozlík

ŠUMPERK – Šumperk připravuje nové pojetí městských slavností. Šumný Šumperk bude atraktivní pro mladé rodiny s dětmi, střední generaci i seniory. Na své si přijdou ženy i muži. Stany, stánky a různé typy programů zaplní celé centrum města i s přilehlými parky.

Šumperský Dům kultury získal od České televize licenci na užití názvu, který nesl jeden z dílů známého dokumentárního cyklu – Šumná města. „V rámci Šumného Šumperka se částečně přeneseme do období Malé Vídně a pozdějšího období první republiky, současně bude ale program čerpat z moderních trendů dnešní doby,“ prozradila produkční Domu kultury Zuzana Králová. Na pěší zóně bude mít svou šumperskou premiéru Mint Market – trhy se svěží módou, šperky, designem a delikatesami. V ulicích narazíte na pouliční umělce – buskery. U sovy si budou moci posedět milovníci šumperské Cimbálky, Holátek nebo folkové muziky v podání kapely Zakafy. „Detailní program v jednotlivých zónách budeme odtajňovat postupně,“ dodala Zuzana Králová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Program Šumného Šumperka začne už ve čtvrtek 30. května dnem otevřených galerií, pokračovat bude pátečním ZUŠ open, promítáním Kina Oko open air a dalšími akcemi. Hlavní program je plánován na sobotu 1. června.

Kupte si v předstihu vstupenky na koncerty v Pavlínině dvoře

Už v těchto dnech si můžete koupit vstupenky na večerní koncerty v Pavlínině dvoře, na kterých vystoupí například známý písničkář Michal Horák nebo populární skupina Jelen. První limitovaná edice lístků za zvýhodněnou cenu je v prodeji do konce března přes smsticket a v pokladně domu kultury. Veškerý další sobotní hudební a zábavný program bude ve městě zdarma.

Slavnosti města Šumperka připravuje Dům kultury Šumperk ve spolupráci s městem, dalšími organizacemi, spolky a živnostníky.