Silný vítr vyvrátil strom, ten spadl na zaparkované auto

Foto: MPB

BRNO – Do Králova Pole spěchali strážníci k poškozenému autu, na které spadl vyvrácený strom. Poté usměrňovali dopravu, zatímco čekali na příjezd kolegů hasičů.

Kolemjdoucí byl svědkem toho, jak vlivem silného větru spadly dva jehličnany. Jeden ze stromů spadl na kapotu auta, druhý se opřel o sloup veřejného osvětlení. Strážníci po příjezdu přivolali hasiče s nářadím potřebným pro rozřezání spadlých kmenů. Hrozilo totiž, že smrk opřený o stožár spadne nekontrolovatelným směrem. Do příjezdu kolegů muži zákona usměrňovali pohyb chodců a odkláněli je do bezpečných částí ulice. Před odstraněním dřeviny z kapoty fordu strážníci poškození vozu zdokumentovali. „Po příjezdu hasičů jsme vyrozuměli majitele vozidla a informaci o pádu  a následném rozřezání jehličnanů předali příslušnému úřadu. Jeho úkolem bude odklizení kusů dřeva,“ upřesňuje tisková mluvčí Jana Pokorná.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.