Plánovaná odstávka na olomouckém magistrátu omezí chod úřadu

Ilustrační foto

OLOMOUC – Plánovaná odstávka na olomouckém magistrátu se veřejnosti dotkne ve čtvrtek 11. dubna, kdy je úřední den. Některé agendy pro vyřizování jejich žádostí budou výrazně omezeny. Důvodem tohoto omezení je povinný přechod na Národní standard pro elektronické systémy spisové služby.

„Doporučujeme občanům, aby odložili vyřizování svých záležitostí na jiné úřední dny. V době plánované odstávky od 11. do 14. dubna budou některé agendové systémy výrazně omezeny, nebo nebudou funkční vůbec,“ upozornil tajemník Magistrátu města Olomouce Jan Večeř. Žádosti o občanské průkazy, cestovní doklady a změny trvalého pobytu ale bude možné vyřídit a v běžném provozu bude fungovat také pracoviště matriky.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Co fungovat nebude?

Ve čtvrtek 11. dubna nebudou fungovat pokladny (takže nebude možné platit poplatky například za odpad) ani Czech Point. Omezen bude provoz na podatelnách, včetně příjmu a distribuce analogových a elektronických dokumentů. Na obslužných pracovištích nebude možné žadatelům podávat informace k probíhajícím řízením, které jsou napojeny na agendové systémy.

Omezení zasáhne především ekonomický, stavební, živnostenský a sociální odbor, přestupkové oddělení, odbor památkové péče, životního prostředí a částečně i odbor agendy řidičů.

Od 11. do 14. dubna bude zároveň v omezeném režimu fungovat také Portál Olomoučana, kde se nebude možné nově registrovat.

Kompletní provoz magistrátu bude obnoven v pondělí 15. dubna.