Případ s kradeným Porsche pokračuje. Obviněna je i mladá žena

zdroj Policie ČR

TÁBORSKO/ČESKOBUDĚJOVICKO – Případ ukradeného luxusního sportovního automobilu nalezeného v Táboře, o němž jsme informovali zde, pokračuje. K dvěma obviněným mužům přibyla i šestadvacetiletá žena. Ta může skončit až na čtyři roky ve vězení.

O případu, kdy táborští kriminalisté odhalili pachatele krádeže sportovního luxusního automobilu značky Porsche, které bylo odcizeno v Bavorsku, informovali policisté už v úterý 9. dubna 2024. Na případu stále pracují. Nyní se jim podařilo rozkrýt další majetkovou trestnou činnost mladšího z obviněných v kauze Porsche, dvaatřicetiletého muže z Táborska.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Policisté muži kladou za vinu, že se měl v době od března 2024 do 5. dubna 2024 několikrát vloupat do jednoho z domů na Vltavotýnsku. Po násilném překonání dveří se měl dostat do zimní zahrady a následně do obytných prostor. Prohledat měl i zahradní domek a garáž. Dalo by se říci, že v domě a přilehlých budovách bylo odcizeno vše, co odcizit šlo. Dále policisté zjistili, že měl odcizit i osobní vozidlo značky Audy A3 Cabriolet. Škoda byla odhadnuta na více než jeden milion korun,“ popsala policejní mluvčí Lenka Pokorná.

V souvislosti s tímto případem byla zadržena a následně obviněna také šestadvacetiletá žena z Táborska, a to ze spáchání přečinů porušování domovní svobody formou spolupachatelství a legalizace výnosu z trestné činnosti. „Při provedených domovních prohlídkách byla zajištěna podstatná část odcizených věcí, včetně zmíněného automobilu,“ doplnila policejní mluvčí.

Obviněné ženě hrozí u soudu trest odnětí svobody až na čtyři roky.

zdroj Policie ČR
zdroj Policie ČR
zdroj Policie ČR
zdroj Policie ČR
zdroj Policie ČR
zdroj Policie ČR
zdroj Policie ČR
zdroj Policie ČR
zdroj Policie ČR