VIDEO: Muž napadal lidi jako smyslu zbavený! Žena kvůli němu spadla do kolejiště

Foto: PČR

OSTRAVA – Otřesný zážitek zažili lidé ve Svinově. Dvacetiletý mladík na začátku dubna bezdůvodně strkal do lidí, jedna žena kvůli němu dokonce spadla do kolejiště a skončila v nemocnici. Další pády vypadaly velmi hrůzostrašně.

Chytili jej naštěstí téměř okamžitě

Na tísňovou linku 158 operační důstojník přijal oznámení od svědkyně, která uvedla, že na tramvajové zastávce Svinovské mosty, směrem do Ostravy-Poruby, neznámý muž strčil do chlapce. Následně stejný pohyb namířil i ke starší ženě, která spadla do tramvajového kolejiště. „Pachatel utekl neznámo kam. Naštěstí místem neprojížděla tramvaj,“ sdělila mluvčí policie Eva Michalíková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na místo okamžitě vyjely hlídky, které začaly po neznámém pachateli pátrat. Při propátrávání okolí policisté z obvodního oddělení Ostrava-Poruba 1 si všimli muže, který odpovídal popisu možného pachatele. Pátrání ukončili velice rychle, zhruba 30 minut od oznámení jej zadrželi. „Při kontrole se ukázalo, že muž je opilý. Policisté u něj naměřili přes 2 promile alkoholu v dechu. Hlídce na místě sdělil, že měl strčit do několika lidí, protože měl nervy,“ dodala mluvčí.

Kamery zaznamenaly děsivé pády

Případ si převzali porubští kriminalisté. Na základě zajištěných a vyhodnocených kamerových záznamů zjistili, že podezřelý se měl dopustit celkem třech útoků. Podařilo se jim však dopátrat jen napadeného šestnáctiletého mladíka a devětašedesátiletou ženu. Díky spolupráci se strážníky Městské policie Ostrava se kriminalistům následně podařilo ztotožnit i další dvě napadené, kterými byl třiasedmdesátiletý muž a třiapadesátiletá žena. „I přesto, že útoky byly velmi razantní, tak naštěstí nikdo z napadených neutrpěl vážná zranění. Žena, která spadla do kolejiště, musela být hospitalizována,“ vysvětlila mluvčí.

Ve dvou případech kamery odhalily děsivé pády dvou žen. „Tímto bychom chtěli poděkovat všem duchapřítomným lidem, kteří okamžitě reagovali a přispěchali ženám na pomoc. Doporučujeme, aby lidé byli ve střehu a všímali si svého okolí, takové nečekané a nepochopitelné jednání může mít vážné následky,“ zdůraznila závěrem Michalíková.

Komisař zahájil trestní stíhání mladíka a obvinil ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinu výtržnictví. V současné chvíli je ve vazbě. V případě odsouzení muži hrozí pobyt za mřížemi až na deset let. Obviněný se ke svému jednání doznal, vyjádřil lítost a poškozeným se omluvil.