Video: Mezinárodní výstava koček v Hradci Králové aneb sraz milovníků kočičí krásy

foto: Martin Fletcher/Alisha Alisha

HRADEC KRÁLOVÉ – Centrum města se o víkendu 13. a 14. dubna 2024 proměnilo v ráj pro milovníky koček. Hotel Černigov otevřel své dveře mezinárodní výstavě ušlechtilých koček, která přilákala chovatele a nadšence z České republiky, Německa, Polska, Rakouska a Slovenska.

V Kongresovém sálu hotelu bylo možné vidět 200 koček různých plemen, od majestátních Maine coonů až po elegantní siamské kočky. Návštěvníci měli jedinečnou příležitost obdivovat nejen dospělé kočky, ale i koťátka od čtyř měsíců, a to vše pod dohledem mezinárodních posuzovatelů z Finska, Estonska, Itálie a Česka. Výstavu si nenechalo ujít zhruba 4800 návštěvníků.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Během víkendu bylo možné vidět plemeno American curl, které se na naší výstavě objevilo vůbec poprvé. Program obou dnů byl navíc zpestřen zajímavou přednáškou Kateřiny Štiblické, kočičí behavioristky, která vystudovala řešení problémového chování zvířat na britské univerzitě v Lincolnu. Cílem našich výstav je mimochodem také to, aby si mohli návštěvníci promluvit s chovateli. Někdy máme na výstavě i stánky, které se zaměřují na kastrační program, což je velice důležité, protože víme, jak to vypadá v útulcích,“ říká ředitel výstavy Jan Pánik.

Kromě obdivování kočičí krásy byl k dispozici i bohatý doprovodný program. Stánky nabízely široký sortiment kočičích potřeb – od škrabadel, pelíšků, hraček, až po kočičí steliva a pochoutky. Pro majitele koček nechybělo ani zboží s kočičím motivem.

Výstava byla nejen oslavou kočičí elegance, ale i příležitostí pro setkání a sdílení zkušeností mezi chovateli. Diskuze o nejlepších chovatelských praktikách a výměna tipů na péči o kočičí společníky obohatily tento víkend plný kočičího šarmu.

Další fotografie naleznete ZDE.