Vysočina připravuje stavbu obchvatu Velkého Meziříčí

Ilustrační foto

ŽĎÁRSKO – Jednou z dopravních staveb, které Kraj Vysočina potřebuje kvůli dostavbě dukovanské jaderné elektrárny, je i obchvat Velkého Meziříčí. Aktuálně probíhá majetkoprávní příprava stavby. Realizace je plánována zhruba do čtyř let.

Nový obchvat má pomoci při přepravě nadrozměrných komponent nutných ke stavbě dalších bloků elektrárny. „Konkrétně jde o cca 3,3 km severojižního propojení, které od jižního okraje Velkého Meziříčí vede přes řeku Oslavu a napojuje se na hotovou okružní křižovatku u dálnice D1, exit 146,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nejdůležitějším objektem obchvatu bude pětipólový most přes řeku Oslavu o délce 232 metrů. Jeho nejvyšší místo má být osm metrů nad terénem, tedy nad výrobním areálem společnosti Kabelové bedny a bubny.

V rámci majetkoprávní přípravy stavby nyní ještě zbývá dořešit zhruba 20 procent nutných pozemků. Výstavba obchvatu vyjde přibližně na půl miliardy korun, financovat ho bude stát.

Foto: Kraj Vysočina