Tříkrálovou sbírku v Ostravě dnes podpoří koncert s Martinem Chodúrem

OSTRAVA – Právě na dnešek, 5. ledna, je v Ostravě plánovaný Tříkrálový benefiční koncert, na kterém vystoupí Martin Chodúr a Ostravský dětský sbor.

Koncert, který se bude konat dnes od 18.00 hodin v Kostele sv. Václava v centru Ostravy, je součástí Tříkrálové sbírky. Ta začala tento týden a potrvá do 16. ledna.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. 

Lidé, kteří na koncert přijdou mohou dobrovolně přispět do připravené zapečetěné tříkrálové pokladničky. Výtěžek z akce bude použit na podporu ostravských tříkrálových projektů.

Události posledních dvou let prověřily solidaritu a ochotu pomáhat. „S úžasem jsme loni během online Tříkrálové sbírky pozorovali, kolik lidí stále nezištně pomáhá druhým a podpoří péči o nemocné, hendikepované, opuštěné, zkrátka své bližní v těžké životní situaci,“ řekl Lukáš Curylo, ředitel Diecézní charity ostravsko-opavské.

Na rozdíl od loňského roku letos, díky množství dobrovolníků, neztrácí tříkrálová tradice kontinuitu a koledníci opět vyrazili do ulic a za lidmi domů. Až do 16. ledna je možné přispět do zapečetěných pokladniček jak koledníkům, tak v kostelech.