Město Ostrava umožní investorům prohlídku Ostravského mrakodrapu

OSTRAVA –  Na pátek 14. ledna 2022 je plánována pro zájemce z řad investorů možnost prohlídky unikátního Ostravského mrakodrapu. Město má záměr zrekonstruovat tento věžový dům v atraktivní lokalitě centra města. Po dokončení by z mrakodrapu měl být bytový dům podle návrhu renomovaného architektonického studia Evy Jiřičné a Petra Vágnera.

„Díky prohlídce se budou moci potenciální investoři seznámit se specifiky budovy a zohlednit tyto skutečnosti v předložených nabídkách. Prohlídce budou přítomni zástupci vybraných odborů Magistrátu města Ostravy, kompetentní k odpovědím na případné dotazy účastníků,“ sdělila mluvčí města, Gabriela Pokorná.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Prohlídka se uskuteční dne 14. ledna 2022 v 10.00 hodin a zahájena bude u hlavního vstupu do budovy č. p. 2691 na ulici Ostrčilova 269/4 v Ostravě. „Pokud by termín zájemcům nevyhovoval, mohou si investoři vyžádat další termín způsobem stanoveným zadávacími podmínkami,“ dodala ještě mluvčí města.

Město bude zainteresováno na projektu rekonstrukce mrakodrapu jako vlastník 15 z celkového předpokládaného počtu 70 až 85 bytů, a významného podílu parkovacího domu. 

Investor pak povede samotnou projekční část celého projektu, bude tím, kdo rekonstrukci budovy a stavbu parkovacího domu projektově připraví dle svých představ a požadavků i následně ji podle zpracované dokumentace zrealizuje.