Premiéra v Opavě: Cyrano je nejkrásnějším divadelním textem o lásce

OPAVA – Na premiéru francouzské činohry Cyrano z Bergeracu zve širokou veřejnost Slezské divadlo Opava. Právě zde vsadili na inscenaci oslavující krásné stránky života, která diváky okouzlí a zahřeje u srdce. Ostatně přiznejme si, že právě to mnozí lidé potřebují a tak se jedná o výběr titulu slibujícího úspěch.

Slavnostní premiéra se koná v neděli 16. ledna v 19,00 hodin. Této události předchází o den dříve sobotní veřejná generálka, a to v 10,00 hodin.  Nejbližší repríza Cyrana je pak na programu 18. ledna.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hru francouzského autora Edmonda Rostanda režíruje šéf činohry Jiří Seydler, Cyrana si zahraje Martin Valouch. O kostýmy se postaral Tomáš Kypta a výtvarníkem scény je Michal Hejmovský.

„Mnozí o Cyranovi z Bergeracu tvrdí, že je to nejkrásnější text, jaký byl kdy pro divadlo napsán. A Cyrano že je zřejmě nejefektnější herecká postava,“ říká o divadelní hře dramaturgyně činohry z Opavy, Alžběta Matoušková.

Přijďte se přesvědčit sami, zda je tvrzení pravdivé, čím proslavila tato hra svého autora, jestli má Cyrano opravdu obří nos, nezkrotnou povahu, ovládá šermířský kumšt a umí napsat ty nejhezčí milostné dopisy.