Kde všude se letos budou na Moravě a ve Slezsku opravovat cesty?

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – První obrovská investiční akce související s dopravní infastrukturou už začala na začátku ledna v Ostravě. Jedná se o opravu mostů v městské části Vítkovice na ulici Rudná.

Stovky miliónů korun naplánovalo Ředitelství silnic a dálnic investovat do významných oprav komunikací v celém kraji. Opravovat se budou jak silnice, tak mosty. (Přesněji ukazuje lokace jednotlivých oprav mapa na konci článku)

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jedním z projektů, který stojí za povšimnutí je oprava povrchu silnice I/57 v Třemešné. Na severu Moravy pak lze letos očekávat také opravu silnice I/45 vedoucí mezi Krnovem a Bruntálem.

Další akcí, která stojí za povšimnutí je vybudování protihlukové zábrany u silnice I/56 v Hodoňovicích.  V Odrách se pak ŘSD pustí do rekonstrukce silnice I/47. Stejně tak se bude opravovat i vozovka mezi Hladkými Životicemi a Šenovem.

Úplný přehled plánovaných i prováděných staveb v režii ŘSD najdete na webu ředitelství ŘSD v sekci Mapová aplikace.

Mapa: Mapa-oprav-Sprava-Ostrava-do-roku-2022.pdf