Na Stopě! pokračuje ve Frenštátě. Žádný strach, jde o prázdninovou pátrací hru

FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM – Rádi čtete? Zajímáte se o nové knihy a baví Vás pátrat a hledat? Právě pro Vás je o letošních letních prázdninách připravena pátrací hra Na stopě!, kterou přichystala Městská knihovna Frenštát pod Radhoštěm.

„Každý prázdninový týden budou zájemci pátrat po jedné knize. Tento týden hledáme už třetí knihu, první dvě byly velmi rychle zdárně nalezeny,“ popisuje mluvčí města, Iva Vašendová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Celkem mohou zájemci pátrat po devíti knihách. „Tentokrát jsme pátrání soutěžícím trošku ztížili. Místo GPS lokace, jako tomu bylo vloni, teď vždy nejprve zveřejňujeme fotku místa, kde je kniha uložená. Až pokud ji nikdo do dvou dnů nenajde, zveřejňujeme pro upřesnění GPS lokaci,“ vysvětlila Pavlína Martiňáková, vedoucí městské knihovny.

Fotografie místa, kde je kniha schována, zveřejňuje frenštátská městská knihovna každou neděli v různé časy na svém Facebooku či Instagramu. Knihy jsou vždy uloženy na veřejně dostupných místech.

„Loni jsme vybírali převážně vyhlídková místa. Letos se zaměříme na různá zákoutí. Většina míst ale bude stále dostupná i na kole nebo s kočárkem,“ doplnila Pavlína Martiňáková.

Hledaná kniha bude také vždy zabalena a označena štítkem s logem a pravidly hry. Nikdy nebude potřeba knihu odnikud vyndávat, bude je možné najít prostým prohledáním okolí.

„V každé knize bude na šťastného nálezce čekat také poukázka na roční členství v naší knihovně, pokud ji využijete nebo někomu věnujete je jenom na vás,“ dodala vedoucí.

Hledací hra nekončí ani pro ty, kteří knihu nenašli, nebo knihu našel již někdo rychlejší. Stále mají možnost zařadit se do losování o další ceny, jako jsou knihy či balíčky dárkových předmětů města. Losování se uskuteční v průběhu měsíce září, po nalezení poslední knihy.

A jak se do slosování dostat? Stačí se na daném místě vyfotit a označit na Facebooku nebo Instagramu #kniznipatracka22 či @knihovnafren, případně poslat fotku na e-mail městské knihovny.