Razula ve Velkých Karlovicích, to je zimní areál, který rozzáří oči vašich dětí

Zasněžené pláně, čistý vzduch a krásná okolní příroda Moravskoslezských Beskyd. Kdo by odolal? Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích je oblíbeným střediskem zimních sportů, ale také letním turistickým cílem. Využijte sněhových podmínek k zimním radovánkám. 

Razula ve Velkých Karlovicích, to je zimní sportování

Turistický region Východní Morava nabízí velmi dobré podmínky pro lyžování zejména rodinám s dětmi, ale „vyřádí“ se tu i milovníci adrenalinu. Ski areál Razula se dvěma sjezdovkami rozptýlenými v údolí Léskové je jedním z míst, kam se vyplatí vypravit na zimní radovánky s rodinou.

Staňte se členem FB skupiny Fajnvylety.cz a získáte přístup ke stovkám tipů na zajímavé výlety. Podělte se o fotky a zážitky z vašich výletů.

Ilustrační foto. Zdroj: Pixabay
Ilustrační foto. Zdroj: Pixabay

Celý areál má jednotný skipas, naleznete zde opravnu i půjčovnu lyží a lyžařskou školu Razulák s kompletním zázemím. Lyžaři ocení 1 km dlouhou červenou sjezdovku Razula, začátečníci pak 350 m dlouhou modrou sjezdovku Horal. Na sjezdovce Horal zažijete adrenalinovou jízdu v gumovém člunu (snowtubing). Díky vzájemné propojenosti hotelů Resortu Valachy můžete na základě objednávky využívat řadu služeb i na dalších sjezdových tratích. V okolí jsou desítky běžeckých tras, zčásti upravovaných.

Výlet bílou stopou pralesem Razula

Nedaleký prales Razula byl vyhlášen Národní přírodní rezervací již v roce 1933. Milovníci výletů se tak mohou vydat na túru „Po Javornickém hřebenu do pralesa Razula”. Počátek trasy je v obci Velké Karlovice, pokračuje přes údolí Podťaté do oblasti Kasárne. Vede k pralesu Razula, sjíždí do Makovského průsmyku a údolím Léskové se vrací zpět. Délka trasy je 53 km.
Do svého itineráře si můžete zapsat tyto body: Velké Karlovice, Podťaté, Kasárna, Čemerka, sedlo pod Lemešnou, prales Razula, Makovský průsmyk, Léskové, Miloňov. 

Zasněžování na sjezdovce Razula ve Velkých Karlovicích. Foto: Resort Valachy. Zdroj: Centrála cestovního ruchu Východní Moravy
Zasněžování na sjezdovce Razula ve Velkých Karlovicích. Foto: Resort Valachy. Zdroj: Centrála cestovního ruchu Východní Moravy

Turistické informace

I přes teplotní výkyvy slibuje areál Razula ve Velkých Karlovicích stále dobré lyžařské podmínky, zvláště na hlavní sjezdovce díky její severní orientaci. Provozní doba lyžařského areálu je denně od 8:30 do 17:30 hod. Bližší informace, ceník a další aktuality k návštěvě ski areálu Razula najdete na internetových stránkách valachy.cz/razula.

Místo výletu

Kraj: Zlínský
Okres: Vsetín
Obec: Velké Karlovice

Kontakt

Ski areál Razula
756 06 Velké Karlovice
tel.: +420 571 477 388
e-mail: info@razula.cz 
www: valachy.cz/razula

Tip na fajn výlet

Milovníci beskydských bílých stop, vyrazte na toulky přírodou a užijte si zimní krásu Valašska. Zvolit můžete upravené trasy, anebo si prošlápnout svoji vlastní. Úchvatná scenérie zimní krajiny, čerstvý vzduch a pohyb, to je ideální spojení, jak se stát součástí přírody a cítit se co nejlépe.