Šel se podívat, kdo mu topí v buňce, nezvaný návštěvník na něj zaútočil nožem i pistolí

DRAHANSKO – O život šlo majiteli dřevěné buňky na břehu rybníka na Drahansku, když na něj nezvaný návštěvník vytáhl nejprve dva nože, a když neuspěl, neváhal vytáhnout i pistoli. Statečný muž však všechny útoky odrazil a agresivní pachatel utekl do lesa. Hledal ho pak psovod se psem i policejní vrtulník.

V pátek dopoledne si majitel dřevěné buňky, kterou má postavenou na svém pozemku na břehu rybníka v katastru obce Niva na Drahansku, všiml, že se kouří z komína. Šel se proto podívat, co za tím vězí. Vstoupil dovnitř v okamžiku, kdy neznámý muž přikládal do kamen. Zaskočený nevítaný návštěvník zareagoval útočným způsobem a na majitele buňky vytáhl nůž, který měl na opasku. „Poškozený, o dvacet let starší muž, se nezalekl a nůž mu vyrazil z ruky,“ uvedla policejní komisařka Miluše Zajícová. Pachatele to nezaskočilo a z blůzy vytáhl další nůž, ale ani tentokrát se svým protivníkem, kterému mířil nožem na krk, nepochodil a přišel o něho. „Do třetice se sehnul k tašce a vytáhl krátkou střelnou zbraň. Ani teď mu majitel objektu nedal šanci a zbraň mu také vyrazil z ruky,“ popsala dále Zajícová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

To již pachateli stačilo a dal se na útěk směrem do lesa ke Žďárné. Poškozený muž pak ihned vytočil linku 158 a informoval policii, co se stalo.  Policie spustila rozsáhlé pátrání po nebezpečném pachateli, a to i ve spolupráci s policisty z Jihomoravského kraje a za pomoci policejního vrtulníku. Asi po dvou a půl hodinovém pátrání policejní hlídka s psovodem a ve spolupráci s vrtulníkem 38letého pachatele našla a zadržela. Několikanásobný recidivista skončil v policejní cele. Následující den byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Policie navrhla vzetí obviněného do vazby, návrh nebyl akceptován a trestní stíhání muže je vedeno na svobodě.