Kam na film v Praze? Navštivte NaFilM a staňte se režisérem!

Národní filmové muzeum v Praze. Foto: Richard Špůr. Zdroj: archiv NaFilM

Objevte muzeum NaFilM v Praze, fascinující svět filmu, a staňte se jeho součástí. Poznáte nejen jak film funguje, ale seznámíte se s jeho historií, a to zábavnou a interaktivní formou. Originální exponáty propojují dějiny se současnými technologiemi, takže si na své přijdou všechny generace. Vezměte do muzea NaFilM v Praze celou rodinu!

Proč navštívit zábavný NaFilM v Praze?

NaFilM je filmové muzeum, jež vzniklo díky třem spolužákům, kteří společně studovali film. A dnes můžete obdivovat úžasné Národní filmové muzeum. Ale začněme od začátku… Nejprve pořádali filmové výstavy, vyráběli si vlastní exponáty a ověřili si, že to, co dělají, baví tisíce dalších lidí. A tak vznikl NaFilM, muzeum českého filmu, kam se budete chtít stále vracet. Pojďte dál a…

Staňte se členem FB skupiny Fajnvylety.cz a získáte přístup ke stovkám tipů na zajímavé výlety. Podělte se o fotky a zážitky z vašich výletů.

Návštěvníci v ruchárně, výrobně zvuku. Foto: Richard Špůr. Zdroj: archív NaFilM
Návštěvníci v ruchárně, výrobně zvuku. Foto: Richard Špůr. Zdroj: archív NaFilM

Staňte se v Praze filmovým režisérem

Co vás ve filmovém muzeu v Praze čeká? Promítnete si film postaru pomocí kliky přímo z filmového pásu, nebo si po vzoru světoznámých ruchařů ozvučíte film v nahrávacím studiu. Díky virtuální realitě zažijete, jak se na filmy dívalo před 100 lety, a také si natočíte svůj animovaný film, který si z muzea odnesete domů! Stálou expozici doplňují časově omezené výstavy. Chcete se dozvědět ještě více? Zúčastněte se různorodých vzdělávacích programů, které jsou určené pro malé i velké milovníky filmu.

NaFilM v Praze vzkazuje…

„Roz-točímetě!“
„Roz-hýbemetě!“
„Roze-hrajemetě!“
„Vy-pípámetě!“

Návštěvníci ve filmovém muzeu. Foto: Richard Špůr. Zdroj: archiv NaFilM
Návštěvníci ve filmovém muzeu. Foto: Richard Špůr. Zdroj: archiv NaFilM

Turistické informace

Aktuální informace o otevírací době a vstupném najdete na internetových stránkách národního filmového muzea NaFilM, klikněte zde.

Místo výletu

Kraj: Hlavní město Praha
Okres: Hlavní město Praha
Město: Praha

Kontakt

NaFilM, národní filmové muzeum
Mozarteum, vchod z Františkánské zahrady od Jungmannova náměstí
Jungmannova 30
110 00 Praha 1

telefon: +420 603 195 998
e-mail: muzeum@nafilm.org
www: nafilm.org

Tip na fajn výlet

Navštivte s dětmi obrovskou hernu Toboga Fantasy Praha. Je to místo, kde vás čeká spousta zábavy a nezapomenutelných zážitků.