25letá žena na Domažlicku řídila pod vlivem drog

DOMAŽLICKO – Za svůj čin nyní bude pykat pětadvacetileté řidička Škody Fabia, kterou dne 18. února v dopoledních hodinách v ulici na náměstí Míru v Poběžovicích zastavila policejní hlídka.

V rámci kontroly ji policisté vyzvali k odbornému měření, zda není pod vlivem drog. Provedený test byl pozitivní a u ženy prokázal přítomnost látky THC. Následně policejní hlídka dotyčnou řidičku převezla do zdravotnického zařízení, kde se podrobila lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu. „Policisté z obvodního oddělení policie Poběžovice na základě vlastního zjištění a následně i z provedeného imunochemického vyšetření biologického materiálu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidičce nyní za její jednání hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ uvedla mluvčí policie Barbora Šmaterová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.