Rekonstrukce důležité dopravní tepny v Prostějově se blíží. Připravte se na uzavírky

PROSTĚJOV – Rekonstrukce silnice ve Wolkerově ulice v Prostějově ve vlastnictví Olomouckého kraje, která začne za týden, bude pochopitelně spojena s uzavírkami. V první fázi půjde o uzavírku částečnou, o prázdninách se pak ulice uzavře úplně.

V pondělí 14. března začne oprava Wolkerovy ulice v Prostějově. V průběhu první etapy bude provedeno vložkování kanalizace a kompletní přeložky plynovodu a vodovodu nezbytné vzhledem ke stáří a technickému stavu. První etapa bude trvat do června. Od 1. července začne úplná uzávěra a kompletní stavební rekonstrukce Wolkerovy ulice ve stejném rozsahu jako Vrahovická ulice a bude trvat do první poloviny října. Souběžná obslužná komunikace na severní straně Wolkerovy ulice zůstane otevřena pro příjezd do ulice Sušilova, Sádky, Na spojce a Komenského. Slepé budou ulice Tylova a Lidická.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Částečná uzavírka

Od 14. března do 30. června bude probíhat částečná uzavírka silnice ve Wolkerově ulici, a to směr od ulice Brněnské k okružní křižovatce na Petrském náměstí. Ulice Lidická a Tylova budou slepé. Objízdná trasa pro směr od Brněnské ulice k Petrskému náměstí povede ulicemi Palackého, Blahoslavova, Vápenice a Újezd. Budou probíhat práce na inženýrských sítích (vodovod, plynovod, kanalizace).

Úplná uzavírka

Od 1. července do 16. října bude silnice na Wolkerově ulici uzavřena v obou směrech.  Lidická ulice bude průjezdná, Tylova bude slepá. Objízdná trasa povede ulicemi Palackého, Blahoslavova, Vápenice a Újezd. Ve druhé etapě budou probíhat práce na rekonstrukci silnice.

Rekonstrukce silnice ve Wolkerově ulici bude financována ze stejné dotace, jako rekonstrukce silnice ve Vrahovické.