Hasiči zasahovali u deseti bouraček, na dvě místa musel záchranářský vrtulník

KRÁLOVÉHRADECKO – I o prodlouženém velikonočním víkendu nebyla pro hasičské jednotky a zdravotnickou záchrannou službu nouze o práci. Jejich zásahů bylo zapotřebí u bourajícího motorkáře do plotu, střetu vlaku s člověkem, bouračky čtyřkolky, nebo několika střetů osobních aut. Při nehodách se zranilo deset lidí.

Na Hradecku se staly dvě dopravní nehody a jedna železniční. V pátek v obci Osičky, krátce před pátou hodinou odpolední, havaroval do plotu motorkář. Ten se při nehodě těžce zranil. Profesionální hasiči z obou královéhradeckých stanic asistovali zdravotnické záchranné službě při poskytovaní první pomoci. Pacient musel být poté vrtulníkem transportován do nemocnice. Hasiči zabezpečili místo zásahu i havarovaný motocykl.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V sobotu v Osicích na silnici v katastru části Trávník, krátce po desáté hodině dopolední, bouralo osobní auto, které skončilo mimo silnici převrácené na boku. Při nehodě se zranil jeden člověk. Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská zajistili místo zásahu a nabourané auto zabezpečili proti možnému požáru.

V pondělí krátce před půl desátou večerní museli přispěchat dvě hasičské jednotky k železniční dopravní nehodě. K té došlo v Třebechovicích pod Orebem, kde spadla osoba do kolejiště pod vlak. Zraněný člověk byl jednotkami vyproštěn a záchranáři mu okamžitě poskytli první pomoc. Na místo poté přiletěl vrtulník letecké záchranné služby, který pacienta transportoval do nemocnice. Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a místní dobrovolná jednotka.

Na Jičínsku bylo hasičů zapotřebí u bouraček třikrát, ke všem nehodám došlo ve čtvrtek. V Nové Pace v Pražské ulici, dvacet minut po poledni, došlo k nehodě nákladního a osobního auta a následnému střetu s další osobou. Jeden zraněný člověk skončil v péči zdravotnických záchranářů. Na místě zasahovali místní profesionální hasiči a dobrovolná jednotka. Profesionální jednotka usměrňovala dopravu a poté uklidila vozovku.

Těsně před třetí hodinou odpolední se na silnici č. 16 v Sobotce střetla dvě osobní auta. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jičína a místní dobrovolná jednotka. „Dva lidé byli při nehodě zraněni, postarali se o ně zdravotničtí záchranáři. Hasiči zabezpečili místo nehody i havarovaná vozidla a provedli úklid vozovky od uniklých provozních kapalin i střepů a úlomků,“ komentuje událost mluvčí hasičů Martina Götzová.

Krátce před čtvrtou hodinou odpolední se na silnici č. 300 v Hořicích v Maixnerově ulici střetla dvě osobní vozidla. Naštěstí se při nehodě nikdo nezranil. Hořičtí profesionální hasiči zlikvidovali uniklé pohonné hmoty a uklidili silnici.

Na Náchodsku se staly dvě bouračky, u kterých bylo zapotřebí hasičů. K první z nich došlo ve čtvrtek těsně před půl dvanáctou dopoledne v Náchodě. Zde se v Běloveské ulici střetla dvě osobní a jedno nákladní auto. Při nehodě se jeden člověk zranil a potřeboval péči záchranky. Náchodští profesionální hasiči zabezpečili všechna nabouraná vozidla proti požáru a po policejním vyšetřování uklidili silnici.

V Neděli se v Jaroměři na křižovatce sjezdu z dálnice D11 a silnice č. 33 u Semonic, krátce po šesté hodině večerní, střetla dvě osobní auta. Jeden zraněný byl v péči zdravotnické záchranné služby. Jaroměřští profesionální hasiči zajistili nabouraná vozidla, v místě usměrňovala dopravu městská policie. Jednotka pomohla s naložením jednoho z vraků na odtah.

Na Trutnovsku zasahovali hasiči u dvou dopravních nehod. V neděli, krátce před druhou hodinou odpolední došlo k bouračce v Trutnově. V Žižkově ulici se střetlo osobní auto s člověkem, ten byl v péči zdravotnické záchranné služby. Na místě zasahovala místní profesionální jednotka.

V pondělí se opět bouralo v Trutnově, tentokrát v ulici Vápenka. Krátce před půl devátou večerní zde došlo k nehodě čtyřkolky. Jeden zraněný člověk skončil v péči záchranářů. Místní profesionální hasiči zabezpečily havarovanou čtyřkolku a předali místo k policejnímu vyšetřování.