Policisté si při velikonoční kontrole středočeských motoristů pěkně smlsli. Jeden nadýchal skoro 4 promile!

PŘÍBRAM – Během prodlouženého velikonočního víkendu se policisté zaměřili na kontrolu řidičů. Hlídky sledovaly dodržování rychlosti, používání bezpečnostních pásů, zda motoristé netelefonují za jízdy, jaký je technický stav vozidel a také kontrolovali, zda motoristé nejedou pod vlivem alkoholu či drog.

Na příbramských silnicích příslušníci policie zkontrolovali celkem 349 aut a zjistili 44 přestupků. Na pokutách vybrali 26,5 tisíce korun, dva motoristé budou ještě řešeni ve správním řízení. Celkem 27 šoférů překročilo povolenou rychlost, čtyři byli pod vlivem alkoholu či drog, šest osob nebylo za jízdy připoutáno, jeden automobil neměl vyhovující technický stav, třech přestupků se dopustili motorkáři a jeden řidič nepředložil doklad o pojištění odpovědnosti.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Například ale v okrese Praha-východ policisté odhalili ještě více přestupků než na Příbramsku. Zkontrolovali celkem 334 vozidel a zjistili 61 přestupků. Na pokutách vybrali téměř 25 tisíc korun. V 19 případech neměly automobily vyhovující technický stav, 14 osob nebylo za jízdy připoutáno a celkem 10 řidičů překročilo povolenou rychlost. Jeden řidič byl pod vlivem alkoholu a ve 4 případech odhalili policisté nedovolené držení telefonu, nebo jiného hovorového či záznamového zařízení.

Na Rakovnicku, v Milostíně nadýchal na Velikonoční pondělí jeden expert za volantem vozidla Citroen Jumper dokonce téměř čtyři promile. Šestačtyřicetiletý řidič k výsledku uvedl, že před jízdou vypil 3 půllitrová desetistupňová piva a jednoho panáka tvrdého alkoholu. Hříšníkovi byl na místě policisty zadržen řidičský průkaz a v současné době je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Ty Velikonoce!

O přestupky nebyla nouze! Foto: Policie ČR