VIDEO: V Maloměřicích sjel ženě kočárek do řeky. Strážníci ho vylovili po kovbojsku

ilustrační foto

BRNO – Brněnští strážníci znovu přesvědčili, že umí najít řešení i pro ošemetné a velmi neobvyklé až nebezpečné situace.

Ve čtvrtek odpoledne operátor Městské policie Brno na lince 156 okamžitě zbystřil, když pětatřicetiletá žena ohlásila, že jí při procházce s malým synkem sjel do řeky Svitavy kočárek a nyní prý vesele pluje směrem k Cacovickému ostrovu. Strážník se okamžitě ujistil, že v kočárku právě dítě nebylo. Pak informoval hlídku ze severu Brna, která prokázala v Maloměřicích notnou schopnost improvizace. Přivolala sice i kolegy z poříční jednotky městské policie, ale kočárek plující vzhůru nohama asi čtyři metry od břehu nechtěla jen nečinně pozorovat. K tažnému lanu z kufru služebního vozidla proto připnula startovací kabel a jeden ze strážníků vrhal jeho širokou svorkou směrem k trčícím kolečkům. Touto moderní nápodobou lasování se mu po chvíli skutečně podařilo zachytit konstrukci a kočár opatrně přitáhl ke břehu. Při vyprošťování mu výrazně pomohl i kolega, který si od přihlížejícího muže půjčil teleskopickou pilu na větve. To vše se dělo za zvědavého přihlížení nutrie, která situaci trpělivě sledovala zpod nedaleké lávky. Maminka, která mezitím musela odběhnout do školky vyzvednout dceru, se vrátila a strážníkům děkovala za vylovení. „Přibližně pětiletá holčička měla velkou radost, že se bráškův kočárek podařilo zachránit, a vesele si se strážníky povídala. Posteskla si jen ve chvíli, když uviděla, že se při potopení kočárku namočila její čepice. Nakonec ale strážníkům spokojeně přikývla a uznala, že je velké štěstí, že pokrývka hlavy neuplavala docela,“ komentoval mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.