Suroviny
- 1 vanička tvarohu (nejlépe polotučný nebo plnotučný)
- 1 balíček vanilkového pudinku
- ½ l mléka
- Cukr dle chuti
- Orientačně 5 lžiček silné instantní kávy
- Cca 24 dětských piškotů
- 40-50 g čokolády na vaření
- Trocha kakaa
- Trocha kokosu
Postup
Krém
Pudink připravíme podle klasického receptu na obalu. Avšak do mléka v kastrůlku, které pomalu přivedeme k varu, přidáme instantní kávu a rozmícháme. Do tohoto kávového mléka přidáme za stálého míchání zbytek chladného mléka s rozmíchaným pudinkovým práškem a cukrem. Takto nám vznikne kávový pudink, který mícháme při mírném varu, dokud nezhoustne. Dle potřeby můžeme dosladit či přidat instantní kávu. Když kávový pudink téměř vychladne, vmícháme do něj tvaroh.
Mohlo by vás zajímat
Poleva
Jelikož čokoláda obsahuje již sama o sobě mnoho tuku, nebudeme postupovat klasicky a přidávat ještě další tuk, ale vystačíme si s vodou. Čokoládu nalámeme na menší kousky, dáme do malého kastrůlku a mírně podlijeme malým množstvím vařící vody (2–3 lžíce vody). Na velmi malém plamenu a za ustavičného míchání necháme čokoládu rozpustit. Přidáme trochu kakaa pro zahuštění. (Je-li poleva naopak příliš hustá, zředíme opět trochou horké vody.) Výsledná konzistence musí být hustší, aby se po poleva po vychladnutí mírně táhla.
Připravíme si čtyři mističky nebo menší pohárové skleničky. Nalejeme do nich kávovou hmotu a přidáme šest piškotů (případně více dle vlastní chuti). Na konec polejeme čokoládovou polevou a posypeme jemně kokosem. Necháme několik hodin odležet, aby piškoty nasákly. Pokud se potřebujeme v létě ochladit, podáváme vychlazené z ledničky.


