Napjatě očekávaná premiéra ! Divadlo spouští předprodej vstupenek na muzikál s hudbou Eltona Johna

PLZEŇ – Na květen letošního roku připravuje Divadlo Josefa Kajetána Tyla první české uvedení jedinečného muzikálu Billy Elliot, jednoho z celosvětově nejpopulárnějších a nejoceňovanějších muzikálových děl současnosti, vyprávějícím o jedenáctiletém chlapci, který i přes nepřízeň svého okolí touží uplatnit svůj neobyčejný taneční talent.

Napjatě očekávaná premiéra tohoto výjimečného muzikálu, jež je naplánovaná na 11. května 2019 na Nové scéně, vzbudila ohlas nejen v Plzni, ale v celé České republice. Proto divadlo začne vstupenky prodávat o měsíc dřív než obvykle, standardně předprodej zahajuje vždy 15. den v měsíci na dva následující měsíce.

„Předprodej vstupenek speciálně na muzikál Billy Elliot bude spuštěn již v pátek 15. února 2019, a to na všechny reprízy tohoto titulu až do konce sezóny 2018/2019. Tímto krokem se snažíme vyjít vstříc našim divákům a umožnit jim tak lepší plánování návštěvy divadla a města Plzně. Prodej vstupenek na premiéru Billy Elliot 11. května pak zůstává ve standardním režimu,“ informuje o změně Edita Laštovková, vedoucí obchodního a marketingového oddělení, a dodává: „Uvidíme, jaké ohlasy tato změna přinese, a následně vyhodnotíme, zda budeme v prodloužené době pokračovat i v nadcházející sezóně.“

Emotivní muzikál s hudbou Eltona Johna vznikl podle stejnojmenného filmu a je znám především vysokými nároky, které klade na dětské představitele hlavních rolí. „Billy Elliot je snad nejlepší muzikál, který jsem kdy viděl, a jsem opravdu šťastný, že se nám podařilo na tento skvělý titul získat licenci nejen jako vůbec prvnímu divadlu v České republice, ale i jako jednomu z prvních v celé kontinentální Evropě,“ doplňuje šéf plzeňského souboru muzikálu a režisér Lumír Olšovský.