Poslední únorový víkend na sněhu! Víme, kde si užijete adrenalin

JESENÍKY – Provozovatelé lyžařských areálů smutně sledují rychle se ztrácející sníh. Také pořadatelé oblíbených závodů vzhlížejí k obloze. Trasy oblíbených závodů jsou nachystané, registrace se plní, tak už jen, aby vydrželo počasí. Chystá se biatlonový dobročinný závod Zlatohorská magistrála a na Králickém Sněžníku se poběží populární JeLyMan.

Běh na lyžích, střelba ze vzduchovky, ale především příspěvek na dobrou věc. V takovém duchu se ponese osmý ročník Zlatohorské magistrály, která startuje v sobotu 23. února v 9 hodin. Výtěžek ze sportovní soutěže poputuje na dokončení rekonstrukce kostela sv. Anny v Horním Údolí.

,,Pro účastníky závodu máme připravenou biatlonovou trasu s délkou okruhu zhruba tři kilometry. Závodníci mají za úkol dvakrát projet okruh a vzduchovkou nastřílet co možná nejvíce bodů v terči. Děti do jedenácti let mají trasy kratší, naopak zdatnější sportovci se mohou utkat v kategorii profi, která obsahuje čtyři závodní okruhy,“ uvádí hlavní organizátor závodu Michal Gargulák a dodává, že na závěr bude pro účastníky připraveno občerstvení.

Pokud chcete vyrazit na běžky a poměřit si síly s ostatními sportovci, vydejte se v sobotu i v neděli na Králický Sněžník. Závod JeLyMan v krásném prostředí na pomezí Králického Sněžníku, Rychlebských hor a Hrubého Jeseníku nabízí jak prudká i táhlá stoupání, tak i dlouhé roviny. Soutěžit se bude na trasách 40 km, 20 km, či 10 km. Trasa vede z Velkého Vrbna a zpět v okolí horské chaty Paprsek u Starého Města pod Sněžníkem.