Kontrola byla v indické restauraci TANDOOR na Žižkovo náměstí provedena ve čtvrtek 8. února 2024. „Naši inspektoři uvnitř provozovny zjistili výskyt živých i mrtvých švábů, výrazně znečištěnou podlahu v kuchyni či zanedbaná chladicí zařízení. S ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor,“ uvedli inspektoři na sociálních sítích.
V prostoru kuchyně pak inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce narazili na pořádně znečištěnou podlahu. „Nacházely se na ní zaschlé tmavé skvrny, zbytky pokrmů, drobky či slupky od cibule. Nejvíce se nečistoty hromadily na hůře přístupných místech – mezi lednicemi, pod pracovními stoly či za pecí na placky,“ popsali inspektoři.
Mohlo by vás zajímat
V nepřijatelném hygienickém stavu se nacházela rovněž chladicí zařízení. „V silně znečištěných lednicích se vyskytovaly zaschlé mastné skvrny či zbytky pokrmů. Mrazicí zařízení, která se nacházela ve skladu a sloužila k uchování surovin pro výrobu pokrmů, byla rovněž znečištěna mastnými skvrnami a zbytky potravin a tvořila se v nich silná námraza,“ uvedla Státní zemědělská a potravinářská inspekce.
Na různých místech v provozovně se nacházeli živí i uhynulí švábi. Inspektoři je našli například ve skladu na podlaze pod regály s potravinami, ve spojovací chodbě vedoucí do kuchyně nebo v kuchyni v blízkosti lednice či umyvadla.












