Zloděj v noci vykrádal kůlny. Odnesl si staré neplatné mince

KLADENSKO – Škodu ve výši téměř padesáti tisíc korun způsobil neznámý zloděj, který šel krást do chatové kolonie blízko Vinařic. Policie hledá svědky a žádá o pomoc s odhalením totožnosti pachatele.

„Případ je vyšetřován jako přečin krádeže, přečin porušování domovní svobody a přečin poškození cizí věci a pachateli hrozí trest odnětí svobody,“ vyjádřila se k případu nprap. Michaela Nováková, tisková mluvčí kladenské policie.

Zatím nezjištěný pachatel se minulý týden v noci ze čtvrtka na pátek vloupal na oploceném pozemku chaty blízko obce Vinařice do celkem šesti kůlen. Za použití násilí z nich odcizil pětapadesát starých neplatných mincí, čtyři láhve s alkoholem a ruční nářadí. Zloděj při vloupání navíc poškodil kytaru, skleněné vázy, dveře a petlice. Celková škoda se vyšplhala na 47.250,- Kč.

Policie žádá případné svědky této události o informace, které by vedly k odhalení totožnosti neznámého pachatele. Jakékoliv indicie je možné sdělit osobně na Obvodním oddělení Kladno-venkov, telefonicky na čísle 974 873 561 nebo na bezplatné lince 158.