Řidič pod vlivem drog a alkoholu naboural přímo před policisty

SVITAVSKO – Policisté z Moravské Třebové na Svitavsku se v rámci výkonu služby rozhodli zkontrolovat starší vozidlo. Tomu se za jízdy otevíraly dveře a jeho pneumatikám úplně chyběl vzorek. Jeho řidič však nereagoval na zvukové a světelné signály a začal ujíždět.
Několikrát ohrozil nejen sebe, ale i svého spolujezdce. Svou bezohlednou a nebezpečnou jízdou po Moravské Třebové a následně po silnici I/35 ohrožoval i ostatní účastníky silničního provozu. Přejížděl z pruhu do pruhu, aby ho policejní vůz nepředjel, a málem se čelně srazil s dalšími řidiči. Jeho divoká jízda nakonec skončila u Linhartic, kde přímo před policejní hlídkou sjel do příkopu.
„Při kontrole vozidla jsme zjistili, že jej řídil pětatřicetiletý muž ze Svitavska s již vysloveným zákazem řízením, a na místě spolujezdce seděl jednatřicetiletý muž,“ uvedl mluvčí policie Ondřej Zeman. Vzniklá zranění ošetřila záchranná služba.
Zkouška na alkohol a drogy byla u řidiče pozitivní. Muž policistům řekl, že si dal dávku pervitinu. Bylo to prý den před tím, než usedl za volant. Dechová zkouška ukázala 0,12 promile alkoholu. Řidič byl obviněn z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za který mu v případě prokázání viny před soudem hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.