Karviná Vsetíňany porazila. Ti však neklesají na mysli

VSETÍN – Pouť vsetínských druholigových házenkářů pohárovou soutěží skončila ve středu 14. listopadu utkáním s úřadujícím mistrem republiky a lídrem průběžného pořadí extraligy Karvinou. I přes prohru neudělali Vsetíňané ostudu a zaslouženě se dočkali potlesku od zaplněné haly Na Lapači. Postup do čtvrtého kola poháru byl totiž pro vsetínskou házenou historickým úspěchem.

Po překvapivém postupu ve třetím kole přes extraligový celek Zubří čekala na vsetínské házenkáře další výzva, kterou byl v současnosti nejúspěšnější extraligový celek Karviná. Právě vítězství se Zubřím přimělo karvinského trenéra k nasazení základní sestavy a nepodcenění o dvě soutěže níže hrajícího Vsetína. Na hřišti tak byla hned od počátku viditelná výšková převaha extraligových hráčů. Ti se pustili do domácích hodně zostra a do 10. minuty si vybudovali pětibrankový náskok. Ten se hostům podařilo navýšit ve 26. minutě až na osm branek. Vsetín ale ani za tohoto stavu nesložil zbraně a ve třech následujících minutách vstřelil čtyři góly. Tečka za první půli pak patřila Karviné, která stanovila skóre na přijatelných 13:18.

I ve druhém poločase drželi domácí se soupeřem krok, ale od 44. minuty se přece jen projevila vyšší fyzická připravenost extraligového celku. Ten během následujících deseti minut vstřelil devět branek, na něž domácí dokázali odpovědět pouze dvěma přesnými zásahy. V poslední pětiminutovce se již oba týmy při střelbě střídaly a stav po závěrečném hvizdu tak byl 38:25 pro Karvinou. Brankový rozdíl mohl být i daleko větší, v domácí svatyni ale opět podal vynikající výkon Štěpán Krůpa, který dokonce svými dalekonosnými výhozy zaznamenal ve chvílích, kdy Karviná hrála bez brankáře, tři góly. V závěru utkání proti silnému soupeři dostal šanci i druhý vsetínský gólman Karel Koňařík a trenéra svým výkonem nezklamal.

Nejúspěšnějším střelcem domácích byl tentokrát křídelník Jan Hliničan s šesti přesnými zásahy, pět branek si připsal pivot Jakub Halamíček a třetím nejlepším střelcem byl již zmiňovaný Štěpán Krůpa.

Áčko Karviné tak pomstilo svůj „B“ tým, kterému čtyři dny předtím Vsetín uštědřil v soutěžním druholigovém utkání první porážku v soutěži, a postoupilo mezi nejlepších osm týmů poháru.

„Tento soupeř byl o level výš než Zubří. Na druhé straně mě těší, že celý první poločas hrála Karviná v kompletní základní sestavě. Michal Brůna, který je i přes svých čtyřicet let rozehrávačskou hvězdou, byl na palubovce celou první půli a připravoval svým spoluhráčům gólové pozice. My jsme první poločas fyzicky neztráceli, takže jsme podali velice slušný výkon. Ve druhé půli nám kolem 40. minuty došly síly, což je pochopitelné, když Karviná trénuje 7 až 8krát týdně a my dvakrát třikrát. I když výsledek 25:38 vypadá na první pohled hrozivě, pro nás je výborný. Karviná totiž o deset branek vyhrává i proti soupeřům v extralize,“ okomentoval utkání i přes porážku spokojený trenér Vsetína Ľubomír Liba.