Nechala věci v autě, zloděj využil příležitosti

ČESKÁ LÍPA – V pondělí ráno neznámý pachatel ukradl ze zaparkovaného auta kabelku s nákupní taškou. Policie opakovaně upozorňuje motoristy, aby ve svých zaparkovaných vozidlech nenechávali viditelně odložené věci, které pak lákají zloděje.

Dosud neznámý pachatel vnikl do vozidla rozbitím pravého předního okna. Řidička totiž nechala v zaparkovaném vozidle Škoda Fabia viditelně odloženou kabelku s nákupní taškou.

„V odcizené kabelce měla její majitelka finanční hotovost 6 tisíc korun, pracovní desky s písemnostmi, kancelářské potřeby, powerbanku a nabíječku k mobilnímu telefonu. V nákupní tašce pak měla jídlo a oblečení. Pachatel jí tak odcizil věci za více jak osm tisíc korun. Poškozením vozidla způsobil škodu v předběžné výši 2 tisíce korun. Vozidlo v té době bylo zaparkované na parkovišti v ulici Antonína Sovy v České Lípě,“ uvedla Dagmar Sochorová, tisková mluvčí libereckého Krajského ředitelství Policie ČR.

Případ již nyní šetří policisté z Obvodního oddělení v České Lípě, kteří již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za jehož spáchání hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Policejní mluvčí Sochorová v souvislosti s tímto případem motoristy varuje: „Je důležité si uvědomit to, že auto není trezor. Toto slovní spojení není jen fráze! Proto znovu a znovu upozorňujeme motoristy: Nenechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách zaparkovaného vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky a jiná zavazadla, vyjímatelné autorádio, navigaci, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, doklady od vozidla, osobní doklady či peněženky. Vedle cenných věcí nenechávejte ve vozidlech ani například ani oblečení. I zdánlivě „bezcenná“ věc může přilákat zloděje.“