Nebeský poštovní úřad v Písku. Napíšete dopis Ježíškovi?

PÍSEK – První adventní neděle není v tomto městě spojena jen s rozsvěcením vánočního stromu. V ten samý den v 16:00 hodin se otevře i Nebeský poštovní úřad, jenž je v letošním roce novinkou adventního programu. V něm budou moci vaše dítka napsat dopis s dárky, které si přejí najít pod stromečkem. A kdo dopraví nashromážděné dopisy až do nebe a předá je Ježíškovi? To si organizátoři nechávají jako překvapení.

Předchozí rok svá přání děti vypouštěli společně s balónky. „Víme, že akt vypuštění balónků byl nesmírně působivý a dojemný. Přesto jsme se rozhodli zvolit pro doručení dopisů jiného posla a pevně věříme, že pro tento krok učiněný v zájmu přírody najdeme u veřejnosti pochopení,“ vysvětluje důvody Jan Němec ze spolku COHIBA MUSICA.

Soupis dárků v dopise bude možné poslat dvěma způsoby. Buď obyčejnou nebeskou poštou, která je zcela zdarma, nebo „doporučeně“. „V takovém případě poštovní úřednice vystaví odesílateli ´podací lístek´, který si odnese jako doklad, že dopis Ježíškovi odeslal. Tato služba bude zpoplatněna částkou 30 korun,“ dodávají organizátoři.

Vybrané peníze půjdou na dobročinné účely a budou věnovány domácímu hospicu Athelas, který působí v Písku, ve Strakonicích a širším okolí těchto měst. Hospic poskytuje péči, pomoc a podporu lidem, kteří se nacházejí v pokročilé nebo konečné fázi nevyléčitelné nemoci a přejí si důstojně dožít v domácím prostředí.