Kouřením si zapálil dům plný veteše

PARDUBICKO – Tři jednotky hasičů vyrazily ve středu odpoledne do Kladrub nad Labem, kde hořelo v řadovém domku. Z domu byl vyveden devětapadesátiletý majitel, kterému byla poskytnuta kyslíková terapie, a následně byl předán do péče zdravotníkům. Zásah hasičům značně zkomplikoval nepořádek a velké množství harampádí, které v domku muž za léta nashromáždil.

Zásahy v domech či bytech takovýchto vetešníků a sběratelů všeho možného jsou noční můrou hasičů. V domku hořely matrace, dveře, postele, péřové deky, papíry a spousta dalších věcí. Hasiči se kvůli nahromaděné veteši téměř nemohli pohybovat. Požár se podařilo po necelých dvou hodinách dostat pod kontrolu, po další hodině byl zcela zlikvidován.

„Dále byl proveden průzkum i v okolních sousedících objektech a další ohniska požáru nalezena nebyla. Průzkum byl prováděn s termokamerou. Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který na místě zjistil, že s největší pravděpodobností za požár může nedbalost – kouření. Škoda byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun,“ uvedla tisková mluvčí hasičů Vendula Horáková.