Muž díky kamerovému systému v domě pomohl odhalit zlodějku

BRNO – Brněnská policie byla kontaktována příbuzným čtyřiadevadesátileté seniorky, ten oznámil, že byla okradena neznámou ženou. Po nahlášení na policii se odhodlal ke správnému kroku, nainstaloval do bytu kamerový systém. Když mu příbuzná volala, že opět nemá peníze, ačkoliv brala nedávno důchod, prošel záznamy a ty pak předal policii. Díky tomu se okamžitě podařilo dohledat zlodějku.

Ta nebyla policistům neznámá, danou podezřelou ženu ze zločinu, se podařilo usvědčit z dalších zločinů. Lstí se vloupávala do bytů a její bizarní jednání šlo tak daleko, že když na zastávce okradla jinou seniorku, neváhala ji pak ještě zavolat a za vrácení peněženky požadovat po příbuzných nálezné.

Major Pavel Šváb k obdobným případům uvádí: „V rámci Jihomoravského kraje celkově evidujeme 51 poškozených seniorů. V sedmnácti případech se pachatelé vydávali za sociální pracovníky, zaměstnance elektráren či plynáren a seniory podvedli.“

Policie Jihomoravského kraje se v rámci preventivních aktivit seniorům pravidelně věnují a prosí, aby příbuzní seniorů věnovali takovým případům pozornost. Seniory prosím zejména o to, aby se nestyděli danou věc nahlásit, ať už rodině nebo samotné policii.