Kecal jí do řízení, vyhodila ho z auta!

PARDUBICKÝ KRAJ – „Ženská za volantem, to je pohroma!“ To je typická mužská poznámka. Muži si všeobecně myslí, že jsou lepší řidiči než ženy. Statistiky ale objektivně dokazují, že ženy způsobují méně vážných dopravních nehod a páchají nesrovnatelně méně přestupků. Podíl řidiček a řidičů je téměř vyrovnaný, nicméně muži tvoří přes osmdesát procent řidičů, kteří mají v současné době alespoň jeden trestný bod.

V minulých dnech policisté řešili kuriózní případ. Manželé se vraceli ze sváteční návštěvy. Manžel řidičky usoudil, že jeho žena neumí řídit auto, a proto ji údajně začal během jízdy poučovat a sahat do řízení. To ale neměl dělat, protože ženě došla trpělivost a svého drahého z vozidla vyhodila. Bylo jí zřejmě úplně jedno, že se právě nacházejí někde mezi Jaroslaví a Vysokým Mýtem, ačkoliv oni bydlí přibližně o sto kilometrů dál, až v Olomouci.

„Po několika hodinách se muž ženě ozval s tím, že umírá a neví, kde je. Žena proto okamžitě o půl jedné ráno zkontaktovala policisty na lince 158 a začalo hledání manžela. Policisté rozjeli velkou pátrací akci od míst, kde měl muž z vozidla vystoupit. Naštěstí pátrání mělo šťastný konec, neboť se muž v ranních hodinách objevil doma,“ komentovala netradiční manželskou rozepři policejní tisková mluvčí Dita Holečková.