Alkoholem posilněný muž nedokázal dojít domů, pokusil se vyskočit ze sanitky

BRNO – 300 metrů se ukázalo jako nepřekonatelná vzdálenost pro muže sedícího včera v noci na zasněženém chodníku v Řečkovicích. Přímo u zastávky si ho všiml jeden z kolemjdoucích, a protože se bál o jeho zdraví, informoval strážníky na tísňové lince. Čtyřiapadesátiletý muž už z dálky na přicházející strážníky volal, že není zlý a že se jen chce dostat domů.

Jeho cestu k několik set metrů vzdálenému bydlišti mu komplikoval nejen namrzlý chodník, ale jak přiznal, tak také alkohol. Hlídka se nejprve nabídla, že muže doprovodí. Když ale uviděla, že není schopen se ani postavit, přivolala sanitku záchytu. Během čekání muž několikrát zopakoval, že na záchytku rozhodně nechce, a i přes výzvy strážníků se snažil z místa odejít.

Svá slova se pokusil dokázat i tím, že po nasednutí do sanitky chtěl vyskočit ven z vozu. Protože se hlídka obávala o jeho zdraví, podnapilého muže spoutala a předala lékaři na záchytné stanici. Ten mu naměřil 2,43 promile alkoholu v dechu. Pro muže bude mít případ dohru u přestupkové komise, která bude řešit podezření z neuposlechnutí výzvy.