Prostějov nabízí nové nájemní byty

PROSTĚJOV – Zbrusu nové nadstandardní bydlení v centru města i s garážovým stáním nabízí město Prostějov. Pronájem je určený výhradně pro místní obyvatele. Vedení města upřednostní starší manželské páry.

„Jsme opravdu rádi, že můžeme lidem nabídnout zbrusu nové byty. K dispozici je i garážové stání, což budoucí nájemníci jistě ocení. Pochopitelně jsme připravili pravidla, podle kterých budeme vybírat zájemce. V prvé řadě budou mít přednost ti, co mají trvalé bydliště na území města Prostějova. Dále budou preferovány manželské páry, kde minimálně jedna osoba je starší 60 roků, nebo je jí přiznán invalidní důchod třetího stupně. Nájemník musí být buďto poživatelem starobního, nebo invalidního důchodu, nebo musí mít zajištěný jiný příjem (ne sociální dávky), který mu umožní hradit nájemné,“ vysvětlil primátor města Prostějova František Jura.

Další kritéria vylučují, aby nájemník vlastnil, nebo spoluvlastnil nemovitost k bydlení. Také dlužníci nemají šanci nový byt v domě v ulici Sušilova získat. „Smlouva bude uzavírána na dobu určitou po dobu jednoho roku a bude prodlužována v případě plnění všech povinností, vyplývajících z nájemní smlouvy a výše uvedených podmínek přidělení. Dále nájemníkovi, který ovdoví a plní si své povinnosti, bude přednostně nabídnuto umístění v menším bytě zvláštního určení (DPS) v majetku města Prostějova. Veškeré výjimky z výše uvedených podmínek mohou být učiněny pouze na základě doporučení sociálně zdravotní komise a schválení Radou města Prostějova,“ upřesnil jednatel Domovní správy Vladimír Průša.