Přihlášky na Blues Aperitiv uzavřeny. Sedmička kapel se představí březnu

Mezinárodní soutěže Blues Aperitiv, která zaručuje minimálně dvěma vítězným kapelám účast v programu největší středoevropské přehlídky bluesové muziky Blues Alive, zná účinkující kapely. Jsou mezi nimi bluesmani ze Slovenska, Polska, Česka i jedna česko-americká formace. 

Jubilejní dvacátý ročník Blues Aperitivu se odehraje v sobotu 9. března ve velkém sále DK Šumperk. „Součástí Blues Alive se neodlučitelně stal soutěžní festival, který hledá nové talenty v oblasti blues mezi kapelami po celé Evropě. Těší nás, že z původně ryze českého festivalu se stala akce mezinárodní. Dvěma souborům garantujeme postup na listopadový festival Blues Alive 2019, kde dostanou tradičně příležitost uvítat posluchače koncertem ve foyer Domu kultury,“ uvedl ředitel festivalu Vladimír Rybička. 

Také další účinkující, kteří na přehlídce Blues Aperitiv zaujmou porotu či uspějí u diváků, mohou dostat pozvánku k účinkování na vedlejších scénách Blues Alive či na přehlídkách v Polsku. „Ze všech přihlášených kapel bude vybrána sedmička postupujících a dva náhradníci. Pak už je vše na kapelách, jak se budou naživo prezentovat před odbornou mezinárodní porotou sestavenou z hudebních publicistů, hudebníků a před návštěvníky akce,“ doplnil Rybička.