Noční můra majitelů domku ve Vsetíně. Probudil je požár na střeše

VSETÍN – U požáru střechy přístřešku rodinného domu na ulici Lázky ve Vsetíně zasahovaly dnes po půlnoci dvě jednotky hasičů. Zprávu o zakouření vnitřních prostor rodinného domu a plamenech pod střechou přístavku rodinného domu přijalo krajské operační středisko hasičů v 0:45 hodin. Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů i jednotce dobrovolných hasičů ze Vsetína.

Průzkumem hasiči zjistili, že hoří část střechy přístavku v dvorní části řadového rodinného domu, a to v blízkosti komína. K uhašení požáru hasiči použili jeden útočný proud vody C. Následně začali s rozbrušovací pilou rozebírat stavební konstrukce. Hasební práce byly prováděny v dýchacích přístrojích a byly ukončeny v 1:36 hodin.

Požár zjistila majitelka, když přestala jít elektřina. Hasiči provedli odpojení přívodu elektřiny do dvorní části a obnovili dodávku elektřiny v rodinném domě.

Na místo se dostavila Policie České republiky a byl povolán vyšetřovatel hasičů. Ohledáním místa požáru vyšetřovatel hasičů zjistil, že v komíně je zazděný dřevěný trám, který byl příčinou vzniku požáru. Škoda byla vyčíslena v předběžné výši na 150 000 korun. Díky včasnému ohlášení a rychlému zásahu byl uchráněn majetek ve výši asi 1 650 000 korun.