Konflikt dvou rodin vyvrcholil krvavou rvačkou. Víme, co bylo příčinou!

LIBEREC – Liberečtí policisté prošetřují okolnosti krvavé bitky mezi dvěma muži, která se odehrála uvnitř obchodního centra Forum v sobotu po sedmé hodině večer. Policie nyní hledá svědky této události.

Uvnitř nákupního centra se nejprve slovně a pak i fyzicky napadli dva muži ve věku kolem 40 let. Jeden z mužů měl vyholenou hlavu a byl ozbrojen dřevěnou baseballovou pálkou. Druhý, za vydatného pokřikování členů své romské rodiny, pak útočil teleskopickým obuškem, který předtím sebral zaměstnanci ochranky. Emotivní situaci na místě museli vyřešit až přivolaní policisté. Jeden z mužů okamžitě reagoval na výzvy policistů a jednání zanechal, proti druhému, který jejich výzvy nerespektoval, museli použít k jeho zpacifikování hmaty a chvaty.

Policisté pak oba muže předvedli na policejní oddělení k podání vysvětlení. „Podle všeho měl tomuto konfliktu předcházet spor dvou mladých dívek, které se v obchodním centru pohádaly a údajně i napadly, po příjezdu domů o tomto sporu informovaly příbuzné, a ti jej měli tímto způsobem mezi sebou řešit,“ uvedla policejní tisková mluvčí Vlasta Suchánková. Policisté prověřují veškeré okolnosti konfliktu, a to pro podezření z trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví. Rasový konflikt policie vylučuje, šlo o spor mezi rodinami.

Na místě zasahovala i záchranná služba, jeden muž utrpěl středně těžká zranění na hlavě a dalších částech těla. Jedna dívka měla lehké zranění a byla velmi rozrušená.

V této souvislosti přivítají policisté nejen svědecké výpovědi osob, které konflikt viděly, ale pomohly by jim i videozáznamy, které si mohli někteří přihlížející pořizovat na své mobilní telefony. Svědecké výpovědi, ale i záznamy je možné poskytnout přímo policistům na Obvodním oddělení Liberec centrum v Krajinské ulici, lze je též kontaktovat na telefonu: 974 467 100, nebo prostřednictvím linky 158.