Na Benecku lyžařka srazila šestiletou holčičku. Policie hledá svědky!

SEMILSKO – Sněhová nadílka je vůči milovníkům zimních sportů v tomto období maximálně příznivá. To ale znamená, že sjezdové tratě doslova praskají ve švech a na místě je proto naprostá opatrnost a ohleduplnost k ostatním lyžařům či snowboardistům. Na krkonošských sjezdovkách je nyní plno i mimo víkendy.

Včera kolem jedenácté hodiny dopoledne srazila dospělá lyžařka ve skiareálu Benecko na Jilemnicku šestiletou dívenku. Ta tu byla lyžovat se svým otcem a před nehodou stála zhruba uprostřed sjezdovky. Svědci ihned na úraz upozornili horskou službu.

„Po konzultaci dívčina zdravotního stavu s dispečinkem zdravotníků členové horské služby malou lyžařku ošetřili a předali zdravotnické záchranné službě. Ta na místo nehody vyslala vrtulník leteckých záchranářů a ten holčičku s podezřením na blíže nespecifikovaná zranění transportoval k dalšímu ošetření do pražské nemocnice,“ uvedl zasahující člen Horské služby Krkonoše Jiří Brožek.

Žena, která se s dívkou srazila, na místě nehody počkala až do příjezdu zdravotníků a dala na sebe jejímu otci telefonní kontakt. „Zatím jsme ani ji a ani otce dívky nevyslechli, nicméně uvítáme svědectví všech lidí, kteří srážku viděli. V případě, že můžete s objasněním průběhu nehody pomoci, volejte prosím tísňovou linku 158 nebo kontaktujte kteroukoliv služebnu policie,“ uvedla policejní tisková mluvčí Ivana Baláková.

Krkonošská horská služba se nyní pomalu připravuje na další nápor návštěvníků, který přijde s prvními dny nadcházejících jarních prázdnin. „Jakmile vypuknou, na sjezdových tratích se bude pohybovat mezi dospělými a zkušenými lyžaři mnohem více dětí než doposud. To znamená, že všichni musejí počítat s tím, že často potkají malé a nezkušené lyžaře. Tomu je nutné přizpůsobit rychlost a styl jízdy,“ varuje náčelník Horské služby Krkonoše Pavel Jirsa.