Požár na Táborsku prošetřuje kriminálka. Zajímá vás proč?

TÁBORSKO – Jihočeští hasiči včera v dopoledních hodinách vyjížděli k požáru rodinného domku na Táborsku. Na místě je však čekalo ještě jedno překvapení, bohužel nemilé. Uvnitř domu bylo totiž nalezeno tělo. Případ tak nyní prošetřují táborští kriminalisté.

Požár byl nahlášen 4. února krátce po desáté hodině dopolední. Oznamovatel na tísňovou linku sdělil, že z jednoho z rodinných domů v Zárybničné Lhotě v Jihlavské ulici se valí kouř. „Hasiči vybaveni kompletní dýchací technikou a zavodněnými hadicemi provedli průzkum celého domu,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Ohnisko nalezli v obývacím pokoji, odkud se oheň dále pomalu šířil do ložnice a předsíně. „Požár se podařilo během přibližně deseti minut dostat pod kontrolu, lokalizaci požáru velitel zásahu nahlásil v 10:29 hodin. Za další půlhodinu byl požár zcela zlikvidován,“ informovala o průběhu zásahu mluvčí Vendula Matějů. Celková škoda byla vyčíslena na 100 000 korun.

Na místě však hasiči nalezli muže nejevícího známky života. Na místo byli přivoláni i policisté, následně pak kriminalisté. „Po provedeném ohledání místa činu a na základě těchto skutečností, byla nařízena soudní pitva, která by měla osvětlit příčiny skonu muže zatím neznámé totožnosti,“ sdělil policejní mluvčí Milan Bajcura. Kriminalisté tedy zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu Usmrcení z nedbalosti.